Река Ропотамо::област Бургас::360 градусова панорамна снимка

Река Ропотамо::панорамна снимка::виртуална разходка

За малко да се присъединя към един от изчезващите видове на територията резерват Ропотамо. Той се намира на 50 км. южно от Бургас и е приказно и екзотично място.

Натисни снимката, или тук, за да видиш Ропотамо.

Виж Ропотамо на картата – Обърни внимание, че снимката е на вярното място, въпреки че картата не е съвсем точна. Можеш да провериш като превключиш на сателитна снимка горе в дясно.

Ropotamo river – panorama / virtual tour – click the picture to view.

Докато заснемах тази панорама се наложи да се провирам през шубраци и да се катеря по хълмове и на няколко пъти за малко не се присъединих към застрашените видове от местността. За щастие не успях да падна от нито една скала. Когато стигнах до мястото с хубавата гледка разпънах статива и започнах да снимам…

Тъкмо приключих с хоризонталното заснемане и се приготвих да снимам небето и земята и забелязах, че ми е паднала капачката на главата за статива – не много голямо приспособление, което е доста важно при снимането. Повярвайте – това е едно от най-неприятните места за търсене на малък обект, който си изпуснал. Падна доста ровене из тревата, която както се вижда от снимката е в изобилие и със здравословни размери. Историята за съжаление няма щастлив край – да им е честита на жабите и рибите новата придобивка. Затова пък стана хубава панорама.

Когато се върнах в къщи дойде ред на редактирането. Може би знаете, че колкото повече детайли и цветове има в една снимка, толкова по-голям е размерът на файла й. Горд съм да съобщя, че красотата и разнообразието на Ропотамо са толкова големи, че размера на файла стана два-пъти по-голям от обикновено, затова тази снимка е малко по-“смачкана“, за да не я чакате да се зарежда твърде дълго.

Добрата новина е, че благодарение на тези премеждия имам повод пак да отида до Ропотамо – съветвам ви да го направите и вие, но препоръчвам царския път или корабчето :)

Be Sociable, Share!
1 коментар РЅР° Река Ропотамо::област Бургас::360 градусова панорамна снимка
  • babaqnna

    Дерзайте, все така бадете упорит .Вярно е че има трудности във всеки вложен труд но се струва защото е много красиво и радва сърце и душа на този който не го е виждал и ако не може да отиде .БОЖИЯТА БЛАГОДАТ ДА Е НА ВАС.