Египетските пирамиди :: Виртуална разходка от 360 градусови снимки

Египетските пирамиди
Египетските пирамиди :: Виртуална разходка

Със звук!

Натиснете върху снимката или тук, за да видите виртуалната разходка на Египетските пирамиди.

През октомври посетих египетските пирамиди. Преживяването си заслужаваше. Имаше типичните за Египет продавачи на сувенири, но докато пристигнах на пирамидите вече бях свикнал с нахалството им и се насладих на това чудо на света, без да се притеснявам особено от тях. Тъй като имам и други разходки от Египет, тук няма да се спирам на дълго и широко на описанието на страната, а ще си запазя това право за някоя от следващите статии. Само ще спомена някои от предупрежденията, които получихме от екскурзовода:

На мястото на пирамидите никой сувенир не може да струва повече от 5 долара реална стойност, така че, ако ви кажат повече се пазарете :) . Не се качвайте на камила, поради опасността да ви изнудват за допълнителни пари, за да ви свалят от нея. На много места ще видите местни бедуини да се опитват да се снимат с вас – уж от добри чувства, но ако направите снимката ще ви искат пари. Разбира се ако сте готови да заплатите за такава снимка 1 долар е напълно достатъчен.

Самите египетски пирамиди са внушително големи, но частично разрушени – били са в много по-добро състояние до 20 век, когато са пострадали от голямо земетресение. Комплексът на пирамидите е огромен и придвижването от терасата за снимки, до пирамидите, до сфинкса (него ще видите в отделна разходка) става с автобус.

В тази виртуална разходка ще видите някои по-различни неща като звук и говорещи човечета :) – нещо което до този момент не съм виждал да се прави в България. Надявам се да ви хареса.

Както винаги, ако ви харесват египетските пирамиди и виртуалните разходки и още не сте го направили,  абонирайте се от горе в дясно за да получавате известие за новите статии.
Египетските пирамиди

Be Sociable, Share!
23 comments to Египетските пирамиди :: Виртуална разходка от 360 градусови снимки
 • Ей, страхтна се е получила виртуалната разходка покрай пирамидите! И твоите включвания са много забавни също :) Браво!!!

 • туристка

  Много хубаво се е получило, снимките са страхотни. Само едно уточнение – „Хеопсовата“ пирамида, която показваш е всъщност пирамидата на Хефест, а тази на Хеопс е първата, от която започва разходката и тя е най-голямата. Причината другата пирамида да изглежда по-голяма е, че е построена на по-високо място и съответно се издига на по-високо, но реално е по-малка.

 • Мерси за уточнението, напълно е възможно, аз си спомням как гид-а каза „ето тази е“ но може да съм се объркал какво е имал предвид.
  Реално първата на разходката наистина е доста голяма – тя е тази до входа, тя ли е хеопсовата?

 • Ванката

  ихууууу, искам разходка с килимчето скоро! Браво! много е хитра панорамата с ефекти:)

 • Djovana

  Честита 2010 ! Да бъде успешна с много емоции и виртуални разходки по света! На първо място – мир и здраве за всички и на всички пожелавам!

 • ТЕМЕНУЖКА

  ЧЕСТИТА НОВА 2010 ГОДИНА.ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ ТАКИВА ВИРТУАЛНИ РАЗХОДКИ И НА БОЖИ ГРОБ В ИЗРАЕЛ.БЪДЕТЕ БЛАГОСЛОВЕНИ ПРИЯТЕЛИ.

 • Иван

  много бих искал да видя рисунките на сфинкса.Ако имате снимки от него ще ви бъда благодарен

 • Имам панорама на сфинкса, даже мислех тя и/или езерото клептуза да са следващите, които ще пусна. Но сфинкса е малко от далече сниман – чакахме 40 минути и не можахме да влезем до него, много е тесен прохода..

 • Константин Топалов

  Шашнах се от ефекта с включването! Страхотно е! Продължавай все така да ни радваш!

 • Хихи мерси, ще се постарая да има забава и за в бъдеще.

 • Благодаря за красивото удоволствие :)

 • babaqnna

  С голям интерес разгледах всичко което сте заснели и предоставели да се види от много които не могат да отидят по света . Ако ходите и на дпуги места по света ще бъде голяма радост за такива като мен да се нслаждаваме на вашите вертуални снимки и статеи. БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ….

 • zlatina

  Bqh tam na Velik den 2010 g!Tova e nai – unikalnoto , nai- strahotnoto i veliko prejivqvane,koeto moje da se slu4i na 4ovek! Tolkova veli4ie sahraneno vav vremeto,koeto mojem da dokosnem i prez 21 vek!

 • Ани

  Браво! Поздравления! Голямо удоволствие изпитах от Вашите панорамни снимки.

 • Радвам се, че ви харесват :)

 • forest

  Благодаря за виртуалната разходка. Впечатляваща е! Поздравления за сполучливото пресъздаване на реалността! Преди година имах удоволствието и щастието да посетя това място, Некропола в Гиза, единственото чудо, оцеляло от седемте чудеса на света от древността!
  Ако позволите да добавя – най-голяма е първата,така наречената Велика пирамида на Хеопс, в чието подножие е саркофага с тленните останки на фараона. Втората е на фараона Хефрен, син на Хеопс.Известна е още като Пирамидата с шапката, единствено на нея на върха има остатъци от мраморните късове с които са били облицовани пирамидите още в древността, за да блестят не само през деня, огряни от слънцето, но дори в безлунни нощи. Третата, най-малката пирамида е на фараона Микерин- син на Хефрен и внук на Хеопс. От двете страни на пирамидите има по три малки пирамиди, които са били за жените на фараоните.

 • Благодаря.
  Видеото с обяснението беше заснето въз основа на тогавашните ми познания, които имах от нашия екскурзовод, когато снимах пирамидите. По-късно друг потребител ми обърна внимание, че информацията е грешна – има го в по-горните коментари. За съжаление снимането на такъв вид видео отнема повече време и не съм се захващал още да го преправя. Но си заслужава и ще стигна до него някой ден.

 • Милена

  Поздравления за идеята!!! Страхотна виртуална разходка!

 • etaj_5

  Хиляди благодарности за доставеното удоволствие!